Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstod ni ingenting?

Annons

Örebro.Till Regionstyrelsen i Region Örebro län: Det är nu tredje dagen som min son ligger och väntar på att den akuta operationen läkarna på USÖ beslutat om ska genomföras.

Det ser inte ut som att den blir av i dag heller. Även om hans operation är akut finns det andra patienter som har ännu större behov av operation. Personalen här säger att det är brist på kirurger men ännu större brist på sjuksköterskor.

Att läget för min son nu blivit akut beror också på att det varit ont om tider för de undersökningar som skulle ha inneburit att man kunnat planera en mindre operation i tid.

Det är mycket svårt för alla som upprepade gånger måste förbereda sig, med allt vad det innebär, inför en operation som inte blir av.

Är man dessutom ung, precis har börjat sitt vuxna liv och får veta att man måste genomgå en operation som kommer att förändra och försvåra livet men som är nödvändig för att man ska överleva, är det mycket mentalt att hantera ändå. Att utöver det flera gånger få besked om att operationen som man fasar för är inställd är nedbrytande. Det kostar också mycket ekonomiskt för samhället, för den enskilde personen som förlorar inkomst och kanske får nya och större vårdbehov i framtiden, för arbetsgivare som förlorar arbetad tid av både den som är sjuk och dess anhöriga och för den övriga sjukvården.

Regionstyrelsen har länge känt till att vi av flera skäl skulle få brist på både läkare och sjuksköterskor. Flera ansvariga politiker i Regionstyrelsen har också suttit på sina uppdrag många år. Varför har ni inte gjort mer åt problemet med låga och orättvisa löner och dålig arbetsmiljö i tid så att USÖ kunnat behålla sina sjuksköterskor och kunnat rekrytera nya? Förstod ni verkligen inte att det skulle bli stor konkurrens om en så viktig och kvalificerade yrkesgrupp?

Örebro län

Maria Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons