Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Förstör inte Vätterns miljö"

Annons

Tusen skott ökar till 79 000 i Vättern! Vad är det för nyhet vi får läsa om? Det kommer nytt från Folke Borgh och försvaret hela tiden. 20 boende som störs – vem har tagit fram den siffran?

Folke Borgh på försvarets miljöprövningsenhet meddelar nu att man inte kommer att plocka upp det bly som man skjuter ut i Vätterns vatten. Det är inte vad man upplyst oss om tidigare från försvaret.

I svaret förklarar man hur mycket man ska plocka upp i förhållande till det man släppt ut när det gäller provskjutningarna.

Tycker Folke Borgh något helt annat nu än försvarets tidigare hållpunkt är? Vi som bor och tillbringar somrar vid Vättern kan tala om att vid Röcknen kan man plocka bly vid badplatserna så Folke Borgh det försvinner inte i marksegmentet som du säger. Vi kommer i beröring med detta, vi behöver inte leta!

Buller – det går inte att sätta ljuddämpare på Jasplan. Vilken dålig kommentar du har till detta herr Borg. Vi vill inte ha ett stridsflygplan som nödlandar i Vättern och vi vill inte att Vätterns botten ska bli blyfylld. Detta borde Försvarets miljöprövningsnämnd kolla upp lite mer innan ni förstör något som ni inte kan rätta till!

Provskjutningarna skulle minska – det var nog som en känd radiopratare sa ”dom kanske redan bestämt hur mycket man tänkt sig men informerade om betydligt fler flygningar och provskjutningar för att det sedan skulle se ut som dom gav med sig!”

Vi är grundlurade från början! Förstör inte den miljö vi har i och kring Vättern. Kom igen och tala om hur mycket som är sagt att ni ska rensa botten från provskjutningar och hur länge och hur lågt ni får flyga. Mer information finns men som inte kommer fram.

Nu kommer det provgrävningar också, vad blir nästa projekt? Rädda det som räddas kan och det behöver vi göra nu!

Motala

”Boende i Västanvik”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons