Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvåra inte för bilismen

Annons

Örebro. Trafiken i Örebro är nu så nära en infarkt den kan bli på grund av de beslut som tas om att överallt blanda oskyddade trafikanter med både vanliga fordon och även tung trafik.

På de flesta huvudgator och genomfartsleders trafikplatser har sidogator, korsande cykeltrafik, övergångsställen samt busshållplatser ständigt förbehållsrätt att stoppa både nyttotrafik och flödestrafik, med stor miljöpåverkan som följd, detta sker ju i varje stund dygnets alla timmar. Även utryckningsfordon har svårt att ta sig förbi vissa hållplatser. Dessa cykelstråk som på flera ställen har kompromisslös företrädesrätt, ibland förenat med stora risker, är en annan fara som Örebro har nästan ensamrätt på.

Det är inte alls på grund av att vi har för många bilar för det gatusystem som Örebro välplanerat innehar, det är helt och hållet på grund av att besluten går ut på att de fordon som trafikerar och betalar hela nätet av gator och system med moms på bränsle, vägtrafikskatt samt moms på utfört arbete med fordonet, helt enkelt ska bromsas upp ordentligt.

Ett av de grövsta exempel på detta är Skebäcksbron på Öster. Ett aldrig så välkommet bygge av dem som trafikerar denna för att inte behöva åka inne i stan. När politikerna märkte att denna fungerade utmärkt och trafikflödet minskade inne Örebro samt att bilisterna fick ett fungerande transportflöde så kom besluten i en allt snabbare takt. Stäng Slussenöverfarten för cyklister och fotgängare ett och ett halvt år för tidigt, smalna av bron ordentligt, sätt upp rödljus, blanda in flera gator, förläng rödljustiderna, förkorta gröntljustiden, förläng brons smala passage, kort sagt omöjliggör passage för mer än tre bilar i taget. Infarkten är nu total och mönstret är genomskinligt. Miljötänket är helt borta. Bilismen ska bort.

på taket”

Örebro

”Hantverkare med stege

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons