Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotboll borde förbjudas

Annons

Jag var i centrala Örebro i lördags och kunde se ligisternas framfart på sin väg till en träningsmatch! Läste också i dag om flickan som fick sin bil vandaliserad och att hennes backspegel tilläts att bli kastad i huvudet på en polisman utan några som helst lagliga påföljder.

I stället för att dalta med ligisterna kunde polisen här ha löst ett så kallat vardagsbrott, nämligen skadegörelsen av bilen.

Jag gick ofta på fotboll på 1950- och 60-talen och det var alltid en trevlig stämning på läktarna. Men tiderna förändrades till det sämre och 1974 var jag på Vallen för sista gången eftersom stämningen började bli sämre med hotfulla tillrop, till exempel att domaren skulle straffas och liknande.

Redan i slutet av 60-talet kunde man läsa om engelska huliganer, så kallade ”skinnskallar” som bråkade på fotbollsarenorna, men vi trodde inte att det kunde bli så i Sverige. Men det kunde det! Vi har till och med fått en ny sammansättning av ”politiker” i riksdagen.

Mitt förslag är att totalförbjuda fotboll, åtminstone på högre nivå, och därigenom slippa huliganism. Vi frigör på det sättet polisresurser för att lösa alla vardagsbrott som nu läggs ner på grund av resursbrist.

För handen på hjärtat, vuxna karlar som springer på en gräsplan och sparkar varandra på benen, är det verkligen en sport värd namnet?

Adolfsberg

”Humanist”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons