Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotgängare lever farligt

Annons

Jag tror alla är överens om fördelen med att motionera. Ett bra sätt att motionera är att promenera, cykla eller jogga. Billigt och de flesta kan göra det. Men ...

Om man bor till exempel i Örebro kommun kan man vintertid inte promenera om man inte först förser fötterna med skridskor, broddar eller kryper fram. Det är delvis livsfarligt att ge sig ut på cykel och gångvägar på grund av att kommunen inte halkbekämpar dessa.

På bilvägar däremot plogas det och saltas vilt vilket ju verkar lite ologiskt eftersom risken att halka omkull med bil och bryta något ben är liten. Kanske skulle det vara bättre om bilförarna anpassar sin fart till underlaget och kör lite försiktigare i stället.

Nej mitt förslag är att lägga en större del av saltet som nu strös på bilvägarna på gång och cykelbanor. På så sätt kommer inte miljö-påverkan att öka, antal lårbensbrott kommer att minska och antalet trafik-olyckor likaså eftersom hastigheterna på gatorna kommer att sjunka.

För är det något som alla bilägare vill undvika till varje pris så är det att få en skada på sin bil. (Se bara vad som händer när det blir riktigt halt. Man kan gå förbi bilarna som smyger fram). Och samtidigt ger vi alla duktiga motionärer en chans att röra på sig även under vinterhalvåret.

Och därigenom blir några örebroare friskare och smalare vilket också är ett plus.

Denna insändare är ett tips till ansvariga på kommunen även om jag tycker att de borde kunna räkna ut detta själva.

Örebro

”PM”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons