Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskvård bra för hälsan

Annons

Vikten av motion. Alla mår vi bra av att röra på oss. Vissa har lite svårare på grund av värk eller sjukdomar, och den gruppen har jag tillhört. Har man ont vid varje rörelse, så motionerar man helst inte.

Men något som har varit enormt bra är lasarettets bassängträning, 33-34 grader i vattnet att göra rörelser i. När vanlig träning är för hård, så är träning i varmvatten utmärkt för stela leder och för att öva upp musklerna.

Tänk om fler kunde få ha nytta av denna utmärkta friskvård! För det här är verkligen något som hjälper! Tänk vad man kan vinna på att fler har tillgång till detta. Varför kan ni inte ha bassängen öppen klockan 7-21 varje dag, en timme för varje grupp, så att så många som möjligt kunde få träna?

Visst behöver ni då mer personal, men den personalen sparar ni in på andra ställen, då de som går på bassängträning blir både starkare och friskare och mår också psykiskt bättre. Färre värkpatienter, kortare rehabilitering, artrit- och artrospatienter får lindring, alla vinner på det. Även lasarettets budget, i det långa loppet. Och många kommuninvånare mår betydligt bättre. En idé för att förbättra folkhälsan!

Vedevåg

Margaretha Garp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons