Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gå från ord till handling

Annons

Örebro. Polismyndigheten som i stort sett inte gör något för Sveriges medborgare. Det räcker med att se vad de gör när det stjäls maskiner av olika slag, som senast tre crosscyklar. Man bryr sig inte. Ägaren fick tips från polisen (de visste) var de fanns, och de fanns på östsidan av Europa. Är inte polisens problem!

Vill inte polisen hjälpa oss människor? Det kryllar av poliser och de blir fler och fler, men presterar sämre och sämre resultat. Ett förslag visa nu att ni står på vår sida mot brottsligheten, genom att kontrollera varje färjas avgång från Sverige, och kontrollera vem som äger alla dessa maskiner som försvinner utomlands. Måste vara enkelt. Fartkontroller med tio poliser är ju vardagsmat för oss bilister. Här kunde man visa att man bryr sig om oss som blir bestulna. Detta är bara en sak som polisen missköter, det finns massor mer.

Trafikverket, med sin nollvision, vad är detta för trams? Är det bara en slogan som låter bra? Verket måste väl ändå själv se till att bygga bort trafikfarliga vägar, eller hur? Det gör man inte. I Hovsta byggdes det en rondell för många år sedan. Det hände flera olyckor där omgående. Rondellen var alldeles för trång för den tunga trafiken. Jag ringde deras huvudkontor i Borlänge och talade med en ansvarig. Det var inget fel på rondellen, det var bilförarna som fick anpassa sig. Vilket oansvarigt svar. Det har hänt massor av incidenter under årens lopp och tydligen förstod man äntligen att rondellen var för trång. I år byggdes rondellen om.

Nu det senaste med vår skidstjärna Daniel Ric-kardsson (hade det inte varit en kändis hade det inte ens nämnts i media), då skyller man på dåliga anslag från staten. Skitsnack. Man ska inte bygga en sådan väg med två filer om det inte går att kunna fixa en punktering.

Här ser man vad nollvisionen är för någonting, det är inte myndighetens problem, det är vi människor som ska anpassa oss. Hur många dödsolyckor sker på grund av Trafikverkets usla planering av vägar?

Detta är två myndigheter som absolut inte tar sitt ansvar.

Örebro

Tyrone Waerner

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons