Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge oss en chans att hålla rent i Vivalla!

Annons
Problemet med få återvinningsstationer gör att sopor samlas lite här och där i Vivalla.FOTO: Privat

Politiker! Kom igen nu. Gör något så att situationen med avfall, matavfall och återvinning blir bättre i Vivalla! Jag har bott i Vivalla i många år och försöker sortera mina sopor, men Öbo gör det både svårt att sopsortera på grund av att återvinningsstationer finns på så få ställen och att det länge har känts hopplöst. Hopplöst för att människor inte kan sortera rätt överhuvudtaget på återvinningsstationerna, restavfall slängs inte i behållaren utan ställs nedanför, det ligger ofta vanliga sopor i komposten, och skräp slängs i naturen.

Blir så ledsen och förbannad när jag promenerar vid Vivallakullen, området som blivit så fint upprustat med gångstigar och grillplatser, och hittar glasflaskor, pet-flaskor, engångsgrillar, fimpar, plastpåsar och allsköns bråte.

Politiker, Öbo, Örebro Kommun: Lyft blicken från Adolfsberg, Björkhaga eller Vintrosa. Våga kom hit och engagera er för ett bättre och mer hållbart Örebro. Utbilda, ha kurser, informationskvällar, tydligare regler, starta projekt, utbilda barnen i förskola och skola! Utbilda om hållbar utveckling så att det får en betydelse för varje enskild individ. Det absolut minsta ni kan göra är att sätta upp tydliga skyltar vid avfallsstationerna på många olika språk, så att alla har chansen att förstå. Det finns en lösning, den måste bara hittas. Vivalla är värt att se bättre ut för det är ett vackert område. Ta tag i detta.

”Trött invånare”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons