Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Girigheten urholkar demokratin

Annons

Dåligt ledarskap, brist på ideologi samt girighet urholkar det vi kallar för demokrati. Påstår att det kapitalistiska samhällssystemet är på väg att avvecklas, för att ersättas av något nytt. Den utvecklingen får vi 40-talister aldrig uppleva men våra barn och barnbarn formulera. Det är inget bra arv min generation överlämnar.

När vi i dag hör om alla bonusavtal skrivna med blå respektive röd penna finner jag inget hopp i vår generation. Girigheten har övertagit ideologins roll.

Arbetare i produktionen tar ett samhällsansvar i kristider medan deras chefer sviker. Könsfördelning visar sig inte vara till det bättre. Kvinnor kan det man kan och alltid kunnat i maktposition.

En uppmaning: Fokusera på styrelsesammansättningar, privat och statligt. Utan att nämna namn funderar jag på vilka premisser dessa personer tillsätts. Kan inte påstå att jag är imponerad över deras förmåga att jobba för organisationernas utveckling. Deras förutsättningar kan kraftig ifrågasättas.

Att höra LO-kvinnans kommentarer, för en tid sedan, kring bonusavtal fick mig att rodna å hennes vägnar och fråga mig om detta är en urtyp av en styrelsemedlem.

Medborgare vi är lurade upp på läktaren av en ledarkader vi inte har förtjänat. Vår räddning är massmedia som äger ordet.

Personrösta om du finner en politiker att lita på, eljest avstå och spela bingo.

En luttrad man som frågar sig när det sunda förnuftet ersattes av girighetens moder.

Sven Sjönvall

Pålsboda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons