Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör om Öbos kösystem! 

Jag har just smitit in på en visning av en lägenhet som jag egentligen inte ens kom i fråga att få se därför att jag inte var bland de tio första i kön. Min plats var 36 av alla sökanden.

Annons

Det hade varit intressant att se detta hus eftersom min far varit med och byggt detta.

På vägen ut kommer jag i samspråk med en kvinna och frågar henne nyfiket om hennes köplats. Jag får då veta att hon står som nummer två i kön till denna bostad.

Då måste du ha bott länge hos Öbo kommenterar jag. Nej, svarar hon, jag har aldrig bott hos Öbo. Jag har bara stått i kö sedan år 2000.

Minst sagt chockad blir jag då eftersom jag mestadels under mitt 64-åriga liv varit hyresgäst/kund hos Öbo, men vid ett tillfälle flyttade och då förlorade alla mina poäng. Vid kommande visningar av mindre attraktivt boende som jag får se tillsammans med andra i samma sits – kommer vi i samspråk med varandra i väntan på den försenade bovärden. (Försenade bovärdar tycks vara vanligt i de mindre attraktiva områdena har jag fått erfara).

Mina medsökande och jag känner oss förbisedda och jämför hur andra verksamheter i stället premierar trogna kunder. Denna insändare leder dock ingen vart. Hyresgästföreningen kommer bara mena att hyresvärden inte har någon skyldighet att ge poäng över huvud taget det ska ses som en goodwill.

Och Öbo menar att andra kommande måste få en chans och så vidare. Jo, det har jag sett i flera fall. Jag menar att helt utifrånkommande fått mycket fina lägenheter som egentligen kräver 15 år av boende. Öbo borde enligt oss trogna kunder ha ett speciellt poängsystem, anser åtminstone vi. Hur det ska utformas är frågan. Men man ska inte ha bott hela sitt liv i Öbo och åsidosättas. Inte förlorar jag alla mina bonuspoäng hos Statoil om jag väljer att tanka på en annan mack? 

”Öbo var något annat

på Aronssons tid”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons