Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör Skebäcksbron säkrare

Annons

Nej Lena Baastad, nu får det banne mig vara nog! Till valet 2011 lovade ni att om Socialdemokraterna kom till makten skulle Skebäcksbron göras säkrare. Det är två år sedan och jag undrar, har ni ens varit där? För i så fall skulle ni ha sett att Skebäcksbron inte är säkrare i dag än den var för tre år sedan då den öppnades för biltrafik.

Ända sedan Skebäcksbron öppnade för bilar har cyklister och gångare fått trängas. Tack vare era briljanta ”säkerhetsavgränsningar” så har vår plats blivit ännu mindre. Nu är det så gott som omöjligt att möta någon där. En tvingas ut utanför avgränsningarna, det vill säga ut till bilarna, vilka inte är beredda på att det ska komma cyklister eller gångare på deras väg.

De nya avgränsningarna måste genast bort. Och när ni ändå är där kan ni gärna försöka komma på en permanent lösning. En bra idé är att ta med någon som faktiskt cyklar, och det dagligen. För som Skebäcksbron och diverse andra cykelvägar har skötts tvivlar jag på att ni gör det Lena. Det som gjorts med Skebäcksbron under två år är en liten skylt med en cykel på och en stor betongsugga.

Jag är cyklist och åker inte speciellt fort, i alla fall inte i jämförelse med bilarna, men jag ser knappt skylten. Jag kan till viss del se poängen med betongsuggan. Den gör bilisterna mer uppmärksamma på att det är fler än de som färdas på bron. Men för oss cyklister kommer den precis i en sväng och det är fler än en gång jag hållit på att köra på någon där, eller betongsuggan. Och jag tror att ni Lena, även om ni inte är cyklist, förstår att det inte är bra att krocka med en sådan.

Nu är det dags

för en ändring. Och gör nu denna ändring ordentligt. Prata med cyklister och låt oss komma med förslag, vi vet vad som är bra för oss. Nu får ni göra om och göra rätt, Lena Baastad.

Örebro

”Elvira”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons