Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör studiebesök i Viby

Annons

Örebro. Tack Hjalmar Berglund från Viby By för dina fina synpunkter angående melodifestivalen (7/3). Troligen hade det varit en bättre reklam för Närke om ni fått arrangera festivalen.

Att Filippa Bark ska få ett så dåligt manus, skrämmande. När Örebro kan få bra reklam, varför inte nämna vårt vackra slott, stadskärnan, Wadköping, stadsparken med mera med mera.

För att fortsätta med fler liknelser.

Styrande i Örebro kommun ska inte åka till New York för att studera trafiken, eller andra platser runt vår jord. Nej, ta en tur till Viby By, byn där man har en stor portion av vanligt ”bondförnuft”. Tänk vad man kan komma långt och resa kort.

Trafiksituationen i Örebro är under all kritik. Ta korsningen Trädgårdsgatan /Rudbecksgatan med dess stora betongfundament som smalnar av körfälten. Kommer du söder ifrån, möts man av ett hinder så att bara ett körfält kommer fram.

Det inträffar varje dag mellan 16 och 18 att det är kö med stillastående fordon ut till den södra rondellen från korsningen vid Rudbecksgatan.

Busshållplatserna på Hertig Karls Allé är också ett sådant exempel på ”stoppklossar” som våra politiker och tjänstemän har skapat. Listan kan göras längre.

För något halvår sedan så uttalade sig en politiker/tjänsteman. ”Vid hastighetsbegränsning till 30 km, inom staden, kan man ha kortare avstånd mellan bilarna och alltså få plats med mer bilar i kön”.

Troligen så har denna person inte körkort. Som bilförare har man alltid fått inpräntat att hålla avstånd till framförvarande fordon.

Än en gång. Gör ett studiebesök i Viby och lyssna till lite ”bondförstånd”. Gör också ett studiebesök i den egna staden och se vad ni har ställt till med.

Örebro

”Alla kan inte cykla alltid”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons