Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grundskolan utan pengar

Annons

När jag följde partiledardebatten var det mycket prat om den svenska skolan och att det inte finns resurser att hjälpa alla barn i grundskolan. Det finns helt enkelt inte pengar i kommunen så att man kan satsa på lärarlöner, mer vuxna i skolan och så vidare.

Som lärare i en kommunal skola kan jag bara hålla med, vi sliter och vänder ut och in på oss för att få alla elever att nå målen. Till en lön som är undermålig. Jag har 25 000 i månaden efter 20 år i yrket. Vi har inte råd att köpa läromedel, får kopiera sånt man inte får kopiera. Vi går till jobbet med en ständig klump i magen. På skolavslutningen får man sedan ett tack av skolledningen och i bästa fall en ros att ta med sig hem.

Min fru jobbar på universitetet, där verkar det inte finnas någon pengabrist. För några veckor sedan var hela stället förvandlat till ett kasino(!). En del av våra skattepengar går alltså till dessa storvulna personalfester. Det gör mig upprörd och förbannad. Två gånger varje år blir personalen där bjuden på fest och då sparas inte på krutet.

Lägg dessa pengar på att anställa mer personal i grundskolan, jag är säker på att man kan anställa några fler.

På kommunens skolor finns inga pengar men inom den statliga tycks det finnas obegränsat.

Örebro

”Lars”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons