Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håll tillbaka smällandet

Annons

Vi ska nu fira en nyårsafton igen tillsammans med våra familjer och i glada vänners sällskap. Förhoppningsvis utan en massa smällande med pyrotekniska produkter. Vi tror inte det blir trevligare med dessa smällare som stör och skrämmer en del människor och djur. Glöm inte att några människor skadas varje år när de hanterar smällare felaktigt.

Det har i år beslutats i Örebro kommunfullmäktige om restriktioner om hur, när och var man tillåts använda dessa varor. De finns införda i Allmänna lokala ordningsföreskrifter och vi önskar att dessa kommer att efterlevas av alla.

Miljön mår också bättre med ingen eller mindre användning av raketer och smällare ty dessa varor innehåller en hel del miljöfarliga ämnen.

De som gillar att det smäller kan bege sig till Örebro slott vid 12-slaget där det avfyras ett praktfullt fyrverkeri under ordnade former.

De affärer som säljer pyrotekniska varor ber vi att ni ska upplysa kunderna om var och när de får skjuta av dem samt att ni är noga med att kolla så köparna har rätt ålder.

Föreningen Stoppa Smällarna

Örebro

K. Stafström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons