Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällefors skriker efter vikarier inom omsorgen

Annons

Svar till ”Brist på undersköterskor” publicerad (NA 4/12)

Hällefors Kommun har som de flesta andra kommuner i Sverige brist på omvårdnadspersonal.

Insändarskribenten skriver att hen varit inne på Hällefors kommuns hemsida utan att se att kommunen annonserar efter kompetent personal till äldreomsorgen. Gå in på länken – lediga jobb i Kommunen – där ligger ständigt ute en annons om att vi söker vikarier till äldreomsorgen.

Det är vikarier vi skriker efter och vi anställer nya medarbetare löpande. Självklart anställer vi i första hand de som har genomgått gymnasial omvårdnadsutbildning. De som söker jobb hos oss, får efter anställningsintervju och lämplighetsbedömning, erbjudande om timvikariat och i vissa fall vikariat på månadslön.

Att satsa pengar på utbildning kan aldrig vara slöseri.

Att vakanta tjänster inom omsorgen annonseras ut i första hand internt, beror på att vi vill ge möjlighet till våra tillsvidareanställda medarbetare att byta arbetsställe eller söka tjänst med högre sysselsättningsgrad. Vi har också LAS (lagen om anställningsskydd) att ta hänsyn till. Eftersom vi, som det ser ut i dag, inte har några vakanta tjänster som inte kan täckas med redan anställd personal kan vi inte heller annonsera ut några tillsvidaretjänster externt.

Att satsa pengar på utbildning kan aldrig vara slöseri. Har du en omvårdnadsutbildning är du hjärtligt välkommen till någon av våra enhetschefer för att få mer information om vilka möjligheter till anställning vi kan erbjuda.

Omsorgens ledningsgrupp

Genom Bodil Lagergren

enhetschef hemtjänsten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons