Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halloween är tiggeri och skadegörelse

Annons

Vad, exakt vad, gör att ni tror att vi grannar tycker att det är underhållande med era barn springer omkring på kvällen och tigger och ställer till i våra trädgårdar och våra husfasader? Det kallas Halloween, säger ni säkert.

Kan vi inte åtminstone kalla det vid sitt rätt namn, ”tiggeri och skadegörelse”.

Jag tror att ni som föräldrar någon gång fäll kommentarer om folk som sitter och tigger på gator och torg i vårt samhälle eller utomlands. Är det mer okej att dina barn gör det? Dessutom ”straffas” de som inte ger era barn något.

Inte nog med att era barn springer runt och härjar söndagskväll utan även lördagskväll.

Det är dessutom inte enbart små barn utan barn (läs tonåringar) långt upp i skolåldrarna som är lite mer uppfinningsrika i sin efterföljande skadegörelse.

Det finns till exempel också sjuka människor som vill vara i fred i sitt eget hus en lördag eller söndagskväll. Efter allt som hänt med våldtäktsmän och annat har det heller kanske aldrig slagit er att era barn kanske har gjort någon ensam tonårstjej totalt panikslagen för att era ungdomar springer omkring i trädgården och skriker. Och som sagt, det rör sig inte om små söta sjuåringar utan mer killar i 15-årsåldern.

”Om du inte vill ha besök, skriv en lapp och sätt över ringklockan då” säger ni.

Jag gjorde så, det fungerade inte, utan verkade ännu mer ”triggande” speciellt på de lite äldre ”barnen”.

Om anledningen till detta beteende hos era barn och ungdomar beror på att ni som föräldrar inte har råd att unna dessa barn lite extra till helgen så har jag en annan lösning. Du som förälder går och ”tigger” om lite pengar hos dina grannar på fredagskvällen på ett lugnt och städat sätt. Jag kan garantera att du får ett bidrag av mig och många andra.

Pinsamt säger du. Är det inte lika pinsamt att skicka sina barn i samma syfte någon dag senare?

Eftersom dina barn eller tonåringar bevisligen inte har det omdömet att låta bli dylika aktiviteter kanske du som förälder kan delge dem ditt goda omdöme. Om du anser att dessa aktiviteter är okej kan du kanske se till att enbart era vänner och bekanta blir ”utsatta” för era barn och ungdomar och bespara oss andra nöjet.

”En som tycker att

det räcker nu …”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons