Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hänvisas till socialen

Annons

Hammar. Så sitter jag här nu. Mina 365 dagars sjukskrivning är slut och helt plötsligt är jag för frisk för sjukpenning och för sjuk för att återgå till mitt jobb. Jag har blivit nekad till fortsatt arbete på grund av min hälsa. Så nu ska man söka ett jobb som passar sin hälsa.

Då kommer nästa problem. Uppfyller man kraven på a-kassa? Har man, som jag varit sjuk en längre tid, kanske man inte fått ihop 80 timmar/månad under minst sex månaders sammanhängande period som krävs. I den positionen sitter jag nu i när jag på mötet hos företagshälsan med försäkringskassans handläggare, min chef och läkaren där frågade om hur jag ska få lön. Men det visste de inte. Gå till socialen var ett av svaren. Ingen ska hamna mellan stolarna heter det så vackert. Men vad är det här då?

Jag vet ju att nog ligger risigt till med kraven till a-kassa för 80-timmarsregeln så ska jag söka jobb och inte ha nån lön nu? Det är frågan och jag blir sjuk av oron bara. Är man sjuk och inte orkar eller som i mitt fall även blivit nekad tillbaka på grund av att ens chef inte tror man ska orka på grund av hälsan. Utan man blir uppmanad att söka passande jobb. Jag har ju inte valt min situation frivilligt precis.

Men det är så här det ser ut för många i dag i Sverige 2013 som är ett sånt hjälpande land. Det är inte konstigt man blir både bitter och ledsen. Hoppas på en regering nästa gång som ändrar dessa regler till mer humana.

Hammar

”Trött”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons