Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har inte råd att laga tänderna

Annons

2011, ska det synas i munnen hur mycket du har på ditt bankkonto ...

Man kan undra faktiskt i vilket tidevarv vi lever, i vissa hänseenden verkar vi vara på väg tillbaka. Har inte varit hos tandläkare annat än för akutbesök på 18 år. Arbetslöshet och sjukdom har avlöst varandra i en strid ström och urholkat ekonomin fullständigt. Att gå till tandläkare är en lyx jag inte har råd att kosta på mig. Men ska det egentligen behöva vara en lyx, det borde vara allas rätt att få grundläggande tandvård.

Äter mediciner som ger muntorrhet, vilket blir en evig kamp för att klara tänderna. Borstar enligt alla konstens regler, petar med tandstickor, och drar med tandtråd, äter fluortabletter flera gånger dagligen men vad hjälper det. Har ständiga problem med värk och ilningar som påverkar livskvalitén så mycket att jag ibland får lust att strunta i allt. Är ofta deprimerad på grund av den ständiga värken som gör det svårt att sova. Har tvingats dra ut fyra tänder. Inte roligt med gapande hål i munnen, men jag har inte råd att laga utan tvingas välja det billigaste alternativet. Det gör att man inte så gärna ler i andras närvaro.

Jag har en låg inkomst men den ligger snäppet över försörjningsstöd, så där finns ingen hjälp att få. Men inkomsten räcker inte till att betala flera tusen för tandvård Det är en plåga att bara kunna se på när tänderna trasas sönder mer och mer och ingenting kan man göra åt det. Är fullkomligt livrädd för att den dåliga tandstatusen ska påverka resten av kroppen, hjärtat med mera. Ska det verkligen vara så här 2011, att vad jag har på banken ska avgöra om jag har rätt till tandvård eller inte, för så är det i dag. Inga pengar ingen tandvård.

"Snart tandlös”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons