Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellre cyklar än bilar i stan

Annons

Att ta sig in till stan med cykel är trevligt. Jag får motion och kommer ut lite samtidigt som jag smidigt kan röra mig mellan de olika delarna av stadskärnan utan att behöva bry mig om parkeringsplats och parkeringspengar.

Örebro är en bra cykelstad där det finns mycket fina cykelbanor och jag älskar de blå skyltarna som visar mig rätt när jag hittat fel.

Nu läste jag i går om cyklister på trottoarerna och fick dåligt samvete när jag senast i går svängde upp på trottoaren vid korthuset i korsningen. Där finns cykelbanor ute i gatan men allt som oftast står där bilar parkerade utefter sidorna och det känns som om en åker mitt i gatan och är allmänt i vägen för biltrafiken. Det är ju inte för skoj skull som cyklisterna cyklar på trottoaren tänker jag utan för att de inte känner sig trygga på vägarna inne i stan.

I en bilfri innerstad skulle luften vara fri från avgaser och marknära ozon och jag tror både äldre, barn och cyklister skulle känna sig säkrare utan bilarna. Jag tror innerstan skulle bli mer attraktiv om den är ren och fräsch, alla kan känna sig trygga på gatorna och den var fri från buller.

En del måste självklart ha tillstånd till att ta bilen som exempelvis äldre och funktionshindrade men resten borde överväga en cykel!

Örebro

”Pedalen”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons