Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvården går på knäna

Annons

Nu får det var nog! Hemvårdens personal sliter hårt, arbetsmiljön är helt under isen, det fattas personal jämnt, många är korttidssjukskrivna, för lite bemanning, många delade turer, jobba varannan helg, det är inte roligt att gå till jobbet längre.

Era beslut får stora konsekvenser, ni får nu ta och kavla upp ärmarna och följa med hemvårdens personal ut i vården, just nu är ni väldigt anonyma.

Vi har underskott i min verksamhet och nu väntar indragning av personal. Jag vet inte vem som ska sköta era anhöriga med kvalitet när ni slimmar hemvårdens organisation mer och mer.

Nu vet jag vad ni tänker att ”brukarundersökningen ser bra ut” men det ni inte vet är att vi springer fortare och fortare för att göra våra brukare trygga och nöjda, men det är på bekostnad av vår arbetsmiljö både fysiskt, psykiskt och socialt.

När jag kommer hem så orkar jag inget annat än att sova, är helt slut, något familjeliv finns inte.

Ett annat problem som ni politiker har tagit beslut om är att ha ett bemanningsföretag som ska bemanna när någon är sjuk eller vill ha semester, dessa vikarier på jobbet har stressig och dålig arbetssituation, arbetsplatsen får jobba häcken av sig för att få till bemanningen på arbetsplatsen, nu när bemanningsföretaget inte har lyckats att bemanna.

Totalt värdelöst med Proffice Care. Vill ni inte ha några undersköterskor och vårdbiträden som jobbar i framtiden? Ska ni sänka hela värdigheten i yrket med era beslut?

Vem vill arbeta med mig och mina arbetskamrater i framtiden när ni inte vill satsa på detta yrke?

Örebro

”Undersköterska och skyddsombud”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons