Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittade kanyler på gräsmattan

Var tillsammans med mina två små barn på väg hem för att laga mat. På vägen hem möttes vi som vanligt av synen av stadens missbrukare.

Annons
(Kanylen på bilden har inget med insändaren att göra.)

Det var ett herrans liv med skrik och bråk, något som sedan en alltför lång tid blivit vardagsmat för oss som bor här på Norr. När jag närmade mig såg jag att en av dem låg ner, till synes orörlig. Jag sa åt min son som snart är fyra år att inte titta eftersom jag ville skona honom från detta.

Kom hem och ringde polisen och meddelande det jag sett.  Gick återigen ut på eftermiddagen, tänkte att vi skulle gå och mata ankorna nere vid Lillån.

Möttes då återigen av samma gäng, nu sittande längs ån. Rösterna hade då blivit högre och det var nu bråk mellan flera av dem. Gick en omväg för att komma till ankorna. Matade ankorna till ljudet av bråk och skrik från missbruksgänget.

Matningen av ankorna gick bra men när min son sedan ville gå fram till några kråkor upptäckte jag en kanyl i gräset. Det är inte första gången jag upptäckt såna i närområdet och jag blir lika bestört varje gång.

Detta mänskliga förfall har eskalerat senaste åren och jag är djupt oroad över vilken värld mina barn ska växa upp i. Ska man inte längre kunna röra sig i närområdet utan att vara rädd för bråk, blod och kanyler. Välfärdsland, jo jag tackar. Har sällan sett så mycket mänskligt lidande som nu. Vad gör polisen? Vad gör kommunen? Någon måste agera!

”Småbarnsmamman”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons