Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höj hemvårdens status först

Annons

Hurra vad bra! Miljonsatsning på äldreomsorgen i Örebro kan vi läsa i NA den 7 februari. Värdighetsgaranti för de äldre enligt den nationella värdegrund för äldreomsorgen som infördes vid årsskiftet. Fina ord och förhoppningsvis sanna!

Frågan man ställer sig nu är: Hur ska detta genomföras när neddragningar av personal görs och vi får allt fler arbetsuppgifter att utföra?

Vi kontrolleras och styrs av ett verktyg som kallas TES = Trygghet, Enkelhet, Säkerhet. För vem? TES är ett fortfarande inte fullt fungerande system efter cirka sex år, men används ändå för att räkna brukartid. Brukartiden är det som styr hur mycket personal vi blir tilldelade per arbetspass!

Resultatet blir missvisande siffror som ligger till grund för att dåliga beslut fattas av politiker som inte vill se och veta hur det i verkligheten ligger till.

När servicegruppen startades var det sagt att vi skulle få mer tid för att hinna ge vårdtagarna en guldkant i tillvaron. Vi skulle slippa arbetsuppgifter som tvättning, städning och inköp med mera. Den guldkanten fick vi stryka ganska omgående! I stället har vi ett system som gör att vårdtagarna får hjälp på oregelbundna tider, de vet inte vem som kommer och hjälper dem. Ett exempel är att en del får frukost efter klockan 10, lunch klockan 12, kvällsmat klockan 16. Det blir långt till nästa måltid! Så här ser verkligheten ut i dag!

I dag har vi en massa bra personal, anställda av kommunen, ute i den så kallade omställningen utan fasta placeringar. Varför inte placera dem i hemtjänstgrupper och boenden? Ge oss en chans att få bra schema utan delade turer och arbete varannan helg. En glad och pigg personal gör ett bra arbete! Politiker, sträva framåt, inte tillbaka! Ge oss möjlighet att se till att värdighetsgarantin blir den bästa man kan tänka sig! Gör vårt arbete eftertraktat, höj vår status!

Hemvårdsgrupp i Örebro”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons