Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höj journalistikens kvalitet

Annons

Min saligen avsomnade make var journalist och älskade att skriva positivt om människor som kämpade med och i sina liv. Han skulle inte ha varit nådig mot dagens kollegors rotande i personers privata leverne. Även jag är en älskare av det skrivna ordet och är innerligt trött på att spaltutrymme ges åt förföljelse av alltifrån Frälsningsarmén till kungahus. Vad har svenska folket för intresse av vad kungen gör på sin fritid? Låt honom för Guds skull vara människa!

Och varför ska Frälsningsarmén klä skott för svenska avundsjukan? De är en av de minsta statsbidragsmottagarna (1,1 miljoner) och man kan undra varför muslimska rörelser (5,8 miljoner kronor), ortodoxa (5,5 miljoner kronor) och romersk-katolska kyrkan (4,1 miljoner kronor) och andra med samma värderingar som FA, inte synas i sömmarna?

Nej, i stället för att skriva om och arbeta för en förändring vad gäller till exempel de tusentals barn som aborteras eller arbeta för stöd till ungdomar utan jobb, men med alkoholproblem, så söker man ständigt något snaskigt att mata läsarna med. Man börjar plocka in skvaller och naket, petitesser och andra uttryck för sensationslystnad som breder ut sig som ett äckligt klister över Sverige.

När jag öppnar min morgontidning vill jag läsa en objektiv analys av läget hemma och utomlands. Jag efterlyser också en balanserad rapportering av läget i Mellanöstern. Inte enbart den palestinska gråtvalsen, som inte stämmer med verkligheten. Vi har till exempel inte hört ett ljud om de raketer som fortfarande skjuts mot Israel. De har kanske blivit för ofta förekommande för att vara intressanta? Och inga bilder av de nybyggda välfyllda varuhusen i Gaza. Varför? Fick kommittén bakom Ship-to-Gaza klart för sig att man i Gaza inte behöver deras tjänster, så behövde de inte lägga ner tid och pengar på att rusta en ny armada.

Nej, det vore fantastiskt uppmuntrande om svensk media kunde försöka komma tillbaka till den ärliga journalistik och yrkesstolthet som fanns en gång (så min man kunde sluta rotera i sin grav!).

E.B. Sundin

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons