Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höj räntan på sparpengar

Annons

Mina vänner och jag har beslutat att på skärtorsdag göra alla påskens inköp med reda pengar och kontanta medel. Detta är en liten början på en protest mot bankjättarnas behandling av oss: de föser med oss, tvingar oss att betala för tjänster som många av oss inte kan använda och belastar oss med helt onödiga aviseringar.

De betalar ingen ränta på lönekontot, de vidgar gapet mellan inlånings- och utlåningsräntan och när reporäntan höjs passar de på att lägga räntan på bostadslånen högre än skäligt.

De gör urusla affärer i Östeuropa och Baltikum, de delar ut ofantliga bonusar till cheferna och deras närmaste underhuggare medan det avskedas i botten av hierarkin, varigenom den personliga servicen tar stor skada.

De lägger ner kontor på småorter och drar in uttagsautomater som är nödvändiga för att landsbygden ska leva. De har ännu inte betalat tillbaka svenska folkets undsättning om 80 miljarder under 90-talskrisen.

Hela det internationella bankväsendet är i gungning på grund av girighet och oskicklighet. De svenska bankerna är en del av rövarsystemet.

Förutom att vägra använda plastkort på torsdag kommer vi protesterande att under veckan ta ut alla de medel vi har innestående oräntade.

Varför ska vi låta bankerna tjäna pengar på medel som är våra och som vi inte får ett öre i utdelning på?

Örebro

”Madrassgänget”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons