Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höj rösten om barnomsorgen

Annons

Har just läst i tidningen att i Kumla saknas personal i skola och barnomsorg. Det kan väl knappast saknas pengar eftersom man har råd att anlägga konstgjord sjö med omkringliggande tillbehör för flera miljoner. Eller är det så illa att skola och barnomsorg får stå tillbaka till förmån för sjöprojektet?

I Örebro har neddragningar och besparingar inom skola, barn och äldreomsorg gjorts samtidigt som miljoner satsats på lyxrestaureringar på gator och torg för att inte nämna dumheterna Bernadottejubileet och isbanan på Järntorget.

Alla dessa miljoner skulle räcka till ett mycket välbehövligt och välkommet personaltillskott i de respektive kommunerna och skulle vara väl investerade pengar. Samhällskostnader för bara ett barn som ”spårat ur” hamnar säkert i nivå med Bernadottejubileet för att inte tala om allt mänskligt lidande.

Man undrar hur det går till när pengarna fördelas i kommunen. Är det de valda ”kloka” politikerna som bestämmer eller är det de förvaltningschefer som ”skriker högst” som får mest, eller är det kompisrelaterat?

När vi nu efter valet har fått en ny regim i Örebro kommun och med lite andra värderingar så hoppas jag och förmodligen många med mig att Lena Baastad och hennes kamrater i kommunstyrelsen ser till att prioritera det som är viktigast samt att i möjligaste mån lindra effekterna av högerregeringens inhumana politik att måna om de redan välbeställda samtidigt som man gör livet till ett helvete för de svagaste och sjuka.

Till sist en uppmaning till föräldrar, skol- och omsorgspersonal: Höj rösten och kräv mer personal så att ni kan göra det viktiga jobb som ni vill göra och som ni är utbildade för och inte bara till stressig passning av allt för stora barngrupper.

Bert Karlsson

Kilsmo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons