Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjd hyra, oförändrad service

Annons

Läste i Allehanda att Öbo tänker höja hyrorna i ”attraktiva” områden. Öbo tycker tydligen att hyran är för låg för de som exempelvis bor i Björkhaga. Ett boende som är skapat så att även låg- och mellan inkomsttagare ska kunna bo bland individer med eget ägande samt bostadsrätter. Funktionen var att man skulle integrera flera samhällsklasser.

Jag funderar på om Öbo är medvetna om att hyran är satt efter att det är kallhyra och att vi betalar värme, el, vatten, samfällighetsavgift samt sophantering utöver kallhyran. Det gör cirka 3000–3500 kronor till i månaden. Det innebär totalt en hög boendekostnad och många skulle få problem med en höjning. Dessutom har vi inte den servicenivå som Öbo erbjuder andra hyresgäster som exempelvis Västhaga, Varberga med mera. Vi har inte tillgång till tvättstugor där vi kan tvätta grovtvätt. Vi har inte den servicen att Öbo kommer och tar hand om ris och häckavfall som exempelvis tidigare nämnda områden. Öbo har satt hyran av en orsak när området byggdes. Vad har förändrats? Husen i Björkhaga är förmodligen sedan länge redan betalda så hyran här ute borde vara ett rejält tillskott för Öbo. Vi har valt att bo en bit ifrån staden och den servicenivå som normalt förekommer i Öbos bostadsområden och därför tillkommer lite högre resekostnader än mot vad man har om man bor centralt. Bostadsområdenas popularitet är också föränderligt genom årtionden så varför ska vi nu ”straffas” efter att ha bott här mer än 20 år?

En höjd hyra borde i så fall innebära en förändring på boendet samt servicenivån. Kan Öbos representanter till förslaget redogöra för hur ni tänker?

Bo Johansson

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons