Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopplöst att komma fram

Annons

Kontaktar Konsumentverket för en fråga. På hemsidan står det: Gör en anmälan. Vi har inte möjlighet att svara på enskilda frågor. Vänd dig till din kommunala konsumentvägledare.

Trots ovanstående finns en länk. Provar och får mejlsvar: Konsumentverket har ingen personlig rådgivning till enskilda konsumenter. Det har riksdagen beslutat. Vänd dig till konsumentvägledningen i din kommun.

Ringer Örebro kommun och söker konsumentrådgivningen. Öppet 13-14.30 blir svaret. Ringer ett direktnummer följande dag telefontiden 8.30-10.00. Kommer till en telefonsvarare som meddelar att alla handläggare är upptagna. Var god ring senare. Provar minst tio gånger. Ger upp. Ringer kommunens växel och ber att få tala med konsumentrådgivningen. ”Ett ögonblick”. Sedan går ett par minuter. ”Tyvärr de har semester och återkommer i augusti.”

Ringer Konsumentverket. Tryck 1 om du vill ha hjälp med en konsumentfråga. Tryck 9 om du vill tala med telefonist. Provar 1 och en telefonsvarare meddelar att de inte svarar på enskilda frågor. Ringer igen och trycker 9. Fem signaler går fram sedan hörs en spärrton. Provar fyra gånger, inget svar. Konstaterar att jag möjligen kan få hjälp i augusti.

Ringer Bredbandsbolaget för att ställa en fråga. Väljer den siffra som passar bäst på mitt ärende. Tyvärr är alla handläggare upptagna. Vi beräknar att väntetiden är tre till sex minuter. Då jag hört detta meddelande i nära 20 minuter lägger jag på. Ger upp.

Ringer Telia en fredagseftermiddag för att ställa en fråga. Meddelar en talmaskin vad det gäller. Väljer den siffra som passar mitt ärende bäst, knappar in mitt telefonnummer och fyrkant. Får till svar att vi har stängt och öppnar på måndag. Varför säger inte talmaskinen det från början?

Det här tog drygt en timme. Inget blev uträttat. Förr kom man till en växel. Fick tala med en människa och ärendet var avklarat på någon minut. Vad är det som har hänt?

Örebro

”Vilse”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons