Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur dags går bussen?

Annons

Göteborg. Till Länstrafiken Örebro! Jag har talat med er kundtjänst med anledning av att jag är i behov av era tjänster kommande julafton.

Saken är den att jag är bosatt i Göteborg och har för avsikt att besöka min mor över jul och nyår. Hon bor cirka 20 kilometer norr om Örebro och det är där ni kommer in i bilden då jag för att ta mig dit brukar färdas med buss 302 eller 303 från Örebro Resecentrum.

Satt jag så vid datorn i färd med att boka tågbiljetter, för en gångs skull i god tid innan resan, med en from förhoppning om en billig biljett och därav kanske ha några slantar kvar i lädret när julen väl är över.

Att resa på en julafton kan nu ha sina sidor vilket jag är väl medveten om. Av precis den anledningen vände jag mig till er för att försäkra mig om att inte bli stående i snålblåsten på Örebro Central för att sista bussen gått när jag kliver av tåget.

Beskedet er kundtjänst gav mig lämnade dock en del övrigt att önska då beskedet var att det inte finns något besked att ge. Det finns kort och gott ingen tidtabell för julhelgen fick jag veta och att ny tidtabell blir tillgänglig först i månadsskiftet november/december.

Så kan det gå. Att boka tågbiljett utan förvissning om en möjlig bussförbindelse lockar föga. Återstår då att vänta med bokning av tågbiljetterna tills det att Länstrafiken kan lämna besked.

Min fråga till er vid Länstrafiken i Örebro är nu om jag kan fakturera er skillnaden på priset som tågbiljetterna tur och retur Göteborg/Örebro kostar i dag och vad de kommer att kosta om en månad då er nya turlista ser dagens ljus. Uppskattningsvis blir tågbiljetterna i runda tal tre gånger så dyra jämfört med dagens pris.

Jag minns en tid för inte så värst länge sedan då det ännu fanns tidtabeller att bläddra i.

Kanske är det för mycket begärt i dessa tider då alla naturligtvis har tillgång till dator och smarta mobiler. Ok, morsan saknar visserligen dessa attribut men annars så. För att inte tala om miljöaspekten, för visst är den viktigare än att Länstrafiken använder, säg ett träd, så att även mor får tillgång till den tidtabell som ej längre finns.

Ur led är tiden, ur fokus är blicken.

Göteborg

Paul

Fotnot: Länstrafiken har fått tillfälle

att svara men avstått.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons