Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur har Alliansen tänkt sig?

Annons

Hur har Alliansen tänkt sig att få röster inför kommande val? De har lyckats att reta upp de människor som varit med om att bygga upp vårt samhälle, genom att de beskattar pensionärer mer än en vanlig arbetande. Tror de att vi 40-talister står med mössan i hand?

Nej, mina vänner i Alliansen, det gör vi inte. Ni har lovat förbättringar för oss inför den period ni nu suttit. Fler perioder blir det nog inte som ni sköter skattepolitik. Vi har förlorat stora pengar per månad. Just det förlorat.

Hur har Alliansen tänkt få röster från våra sjuka och svaga genom de lagar de stiftat, som gör att dessa människor tvingas ut att söka arbete, genom utstämpling? Underbart genomtänkta lagar. Undrar vad Cristina Husmark Pehrsson innerst inne tänker på när hon inser hur dåligt utredningen är gjord som underlag till en hafsigt ihop skriven lag? Där scenerier kan uppstå som skickar folk i ”stupstocken”, som Mona Sahlin säger.

Vad tänker invandrarministern göra åt en invandrarpolitik som är ett fiasko? Glöm inte att det inte är invandrarnas fel utan vårt Sverige och regeringens ovilja och okunnighet som ger det resultat vi dagligen läser om. Vi har manliga invandrare som väntat sju år i snitt på arbete i och det finns kvinnor som väntat i 14 år på arbete.

Var kommer arbetslinjen in här, mina vänner i Alliansen? Ska ni ha en chans så får ni nog gnugga era geniknölar något hårdare. Händer inget får ni inga röster från dessa tre grupper, vilket innebär utanförskap för er i regeringen och vi får en grön röd sörja som skall leda oss.

Pensionärer, låt er inte dras vid näsan en gång till utan lägg er röst där ni får kompensation för allt ni hjälpt till med i uppbyggnaden av Sverige. Ni svaga och sjuka ge er röst till dem som lyssnar på er, till dem som tänker och planerar längre än näsroten.

Ni invandrare ge er röst till dem som vill att ni verkligen ska få komma in i samhället och kunna bidra till samhällets uppbyggnad och utveckling.

Detta är den sanning som ni inom Alliansen måste ta på allvar. Tro inte att vi ser, tro inte att vi nöjer oss med halvdåliga ogenomtänkta lagar och förordningar eller att pensionären ska betala mer i skatt än arbetaren. Är vi tredje klassens människor eller är ni så kallsinniga så att ni tar våra röster för givet?

Jag och andra förväntar oss ett svar av någon i regeringen på dessa frågor. Det vore bra om Fredrik Reinfeldt svarade för det blir i så fall de politiska löften ni går ut med. Men använd inte termerna ”vi ska försöka”, ”bör kunna”, ”kommer med tiden”, det har vi redan hört.

pensionär 2010”

Örebro

”En förbannad blivande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons