Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur opartiskt är SVT?

Annons

Hallsberg. SVT som ska vara en opartisk och granskande part, sände under helgen sitt program Skavlan som bland annat hade Jimmie Åkesson som gäst. Programmet höll en vettig nivå fram till att Åkesson fick göra entré. Man lät då grilla en partiledare riktigt hårt genom att ställa samma frågor som har gjorts i flera år angående hans före detta partimedlemmars agerande.

När ledare för andra partier har deltagit i samma program så har intervjuklimatet varit ett helt annat, man har till exempel inte tagit upp felsteg från andra partiers aktiva medlemmar, som till exempel Moderaternas medlem som uttalade sig att stockholmare är smartare än lantisar, där man idiotförklarar åtta miljoner av svenska folket.

Jag finner det mycket märkligt att man bara tar upp uttalande från ett partis före detta medlemmar, medan andra partier fortfarande har aktiva politiker som uttalar sig på ovannämnda sett. Är det den opartiska granskningen SVT står för? Med tanke på Åkessons sjukdom var det mycket olämpligt att gå på som man gjorde i ”underhållningsprogrammet”.

Jag vill påpeka att jag har inga sympatier varken för Sverigedemokraterna eller särbehandling. Slutligen har jag mycket svårt att se någon som helst anledning till att vi skall bekosta SVT med licenspengar, när de inte håller sig till den opartiska granskning som är anledningen till att de existerar.

Hallsberg

”Moderatsympatisören”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons