Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska en familj se ut?

Annons

I dag finns ett oerhört stort behov av flera familjehem. De familjer som tar emot barn är för få och medelåldern är relativt hög. Jag vill därför berätta historien om några vänner till oss.

Familjen x är gifta och har varit sambos i sju år. De har inga barn, varken gemensamma eller sedan tidigare förhållande. De bor i ett äldre hus som de renoverat. Huset ligger på landet men nära en mindre stad. Gården de bor på har stall med plats för både de egna hästarna och inhyrda. Båda har jobb och inga ”lik i garderoben”. Man är överens om att inte försöka skaffa egna barn eller adoptera, däremot tycker man att det skulle kännas bra att vara flera i familjen. Efter att ha umgåtts en del med oss som länge varit familjehem, väcks tanken att det nog skulle passa dem.

Vi lovar självklart att förmedla kontakt med några av de socialtjänster/företag vi haft kontakt med genom åren. När jag ringde runt lyssnade de intresserat. Men sedan hände ingenting eller ett artigt, vi hör av oss när vi har behov av att rekrytera flera familjer.

En socialtjänst nappade direkt. En utredning av familjen gjordes omgående. Enligt vad paret fick höra vara allt i sin ordning, godkännandet klart. En lång väntan började. Det har nu gått ett halvår. Paret har fortfarande inte hört något. Varken från den socialtjänst som gjorde utredningen eller från alla de som skulle ringa när de fick behov? Kan det verkligen stämma att det finns ett stort behov av familjehem?

För det är väl inte så att Sverige 2011, inte är moget att acceptera att en familj kan bestå av två pappor?

Kumla

”Eva Charlotta”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons