Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hus i Pålsboda riskerar att skaka sönder

Annons

Nu måste Hallsbergs kommun göra något. Varje dag kör lastbilar med stenkross på Södra Promenaden i Pålsboda, säkert 50-75 gånger om dagen. Det ryker förskräckligt på grund av sanden som ligger kvar sedan vintern. Pålsboda måste få förtur att ta bort sanden.

Sedan kan man ju undra hur husen här på gatan klarar allt körande som har varit nu ända sedan de började med att bygga den nya vägen. Det måste bli sättningar i husen.

Den som har ansvar för gatorna är välkommen att komma ut till Pålsboda och se eländet . Tacksam för ett svar på detta problem.

”En frustrerad husägare”

Pålsboda

Svar direkt:

När våren kommer och risken för mer snö är borta, sopas gatorna rena från sand och grus. Det varierar från år till år vilken tidpunkt sandsopningen startar med anledning av hur länge snön legat kvar. I Hallsbergs kommun har sandupptagningen redan påbörjats och ordningen är i år Hallsberg, Sköllersta, Pålsboda, Hjortkvarn, Vretstorp, Östansjö.

Trafikverkets entreprenör arbetar med Rv.51s nya sträckning mellan Svennevad och Kvarntorp. Projektet är en så kallad totalentreprenad, vilket betyder att entreprenören ansvarar för både projektering och byggnation. Krav är ställda på utföraren utefter Trafikverkets publikationer om miljökrav under byggtiden.

Clas-Göran Classon

Förvaltningschef, Drift och service, Hallsbergs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons