Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyckleri om jakt

Annons

Kumla. Det är alltid intressant men trist att läsa inläggen mot jakt, i allmänhet är de osakliga och ofta hatiska.

Om du är vegetarian, så all heder till dig, du har valt ståndpunkt för djuren och är konsekvent, även om det vore välkommet med en mer saklig kritik emot själva jakten och mindre hat mot jägarna.

Om du själv äter kött och är emot jakt, är du en hycklare och borde skämmas. Tror du att det är bättre för djur i köttindustrin, som från födsel endast ämnas till föda, manipuleras och begränsas i sina liv och slaktas under stressiga och allt annat än humana former. Vilt som skjuts har levat som djur ska och oftast avslutar de sitt liv relativt smärtfritt i sin naturliga miljö.

Visst finns det idioter och klåpare bland jägarna, dem borde man göra något åt och rensa bort.

Men det har blivit mer kontroller och mer restriktivt med åren.

Man sätter inte längre gevär i händerna på varje villig gubbe. Jaktsupen tas efter jakt (i de fall den förekommer) och inte under jakten. Undantag finns säkert här med, men den genomsnittliga jägaren tar stort ansvar både för jakten och för viltvård.

Hur många av er ”djurvänner” tar egna pengar för att skaffa mat åt viltet under stränga vintrar, köper saltstenar för att hålla djuren från vägsaltet eller offrar nätter, även om det är till exempel julafton, för att söka trafikskadade djur?

Om du anser att det är bättre och humanare för älgar att bli tagna av vargar behöver du vakna upp. Vargarna biter av djuren hälsenorna och när de inte längre kan fly på grund av smärta och utmattning, påbörjas ätandet medan djuret ännu lever. Det kan bli väldigt utdraget och ALDRIG smärtfritt.

Att plantera ut o flytta vargar till främmande miljö (ibland flera gånger), bort från deras flock, för att sprida dem i landet är inte snällt. Det är att manipulera naturen.

Kumla

”Inte jägare”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons