Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgäster styrda av S?

Annons

Hyresgästföreningen är en organisation som jobbar för att tillvarata hyresgästernas intressen. Enligt Staffan Werme är Hyresgästföreningen en “socialdemokratisk maktbas”. Åtminstone i Örebro om man läser Wermes blogg den 15 augusti. Werme skriver vidare att han fått veta att Öbos styrelseledamöter och HGF haft samma information samtidigt. Staffan Werme anser också att de pengar HGF får från Öbo är ett ”indirekt partistöd” till Socialdemokraterna. När HGF protesterade mot att Öbo sålde ett antal hyresfastigheter menar Werme att HGF demoniserade privata fastighetsägare.

Som hyresgäst och medlem i HGF blir jag naturligtvis bekymrad när jag läser sådana här saker och vill därför gärna bemöta det Staffan Werme skriver.

Hyresgästföreningen är en partipolitiskt obunden organisation. Inom föreningen finns således olika politiska sympatier representerade beroende på vilken politisk åskådning den enskilde medlemmen har. De pengar som HGF får från Öbo går till att anordna olika aktiviteter för hyresgästerna. Öbo är ett kommunalt bostadsbolag. Kommunala handlingar är offentliga. Mig veterligen så har heller aldrig HGF demoniserat några privata fastighetsägare. Däremot ifrågasatte HGF försäljningen av Öbofastigheter då man ansåg att försäljningen kunde vara till hyresgästernas nackdel.

Slutligen vill jag säga att jag som hyresgäst är glad att det finns en organisation som tillvaratar mina intressen som hyresgäst.

Örebro

Lise-Lotte Sjöblom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons