Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför en lag mot tidelag

Annons

Våra husdjur ska inte behöva utnyttjas sexuellt. Det är varken naturligt eller acceptabelt. Samhället måste därför säga nej till ett sådant tabubelagt beteende.

Botten är nådd när människor utnyttjar djur sexuellt. Detta kallas för tidelag. Djuren ska lämnas i fred och skonas ifrån sådana extrema handlingar och det måste först och främst finnas ett skyddsnät i form av en lagstiftning i samhället.

Det är obegripligt att det inte redan finns en sådan lagstiftning i Sverige. Riksdagen bör därför snarast möjligt besluta om en lagstiftning för att med tydlighet visa att sådana övergrepp mot djur är något som inte accepteras.

I vissa fall har det visat sig att hundar som blivit utsatta för tidelag skadas både psykiskt och fysiskt så till den grad att döden till sist blir deras befrielse.

Hundar och även andra djur är värda ett gott liv – precis som vi människor. Och därför ska det vara ett samhälle för alla – även för djuren. Vi måste därför föra djurens talan i frågan om tidelag. Vi vet att våra husdjur har många förmågor och egenskaper som vi människor saknar, men att föra deras talan, det måste vi göra. Vårt demokratiska och humana samhälle måste därför bekämpa orättvisor där våra husdjur kränks, utnyttjas och skadas grovt.

Därför behövs en modern lagstiftning som säger nej till tidelag. Det bör vara en lagstiftning som ger våra hundar och andra husdjur en så stor trygghet som möjligt och som syftar till att de ska få leva värdiga, trygga och trivsamma liv som familjemedlemmar. Och givetvis utan att behöva riskera att utsättas för sexuella handlingar av oss människor.

Därmed säger vi nej till tidelag och hoppas på att fler ska tycka att det bör införas lagstiftning mot detta skamliga beteende.

”Två djurvänner i Örebro”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons