Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför kameraövervakning

Annons

Vad är viktigare än att man ska kunna känna sig trygg när man går ut på stadens gator och torg? De tilltagande kvinnoöverfallen i Örebro är skrämmande och att polisen inte har kunnat hitta någon förövare till dåden är kanske ännu mer skrämmande.

Dessa brott är enligt polisen mycket svåra att lösa. Så mitt förslag är – inför en ny ”övervakningslag” som ger polisen rätten att kameraövervaka varje park och torg, men inte bara i centrum utan också i ytterområdenas bostadsområden, strategiska ensliga ”transportsträckor”. Mer belysning och mindre buskar utefter gång och cykelvägar. Kvinnors säkerhet måste nu komma i första hand och den personliga integriteten får stå tillbaka.

Både jag och 22-årig dotter har arbetstider som innebär att vi måste ta oss till och från jobbet då det som regel är sen kväll och mörkt.

Numera är det olustigt att promenera till jobbet på grund av alla otäcka kvinnoöverfall som skett. Så inför promenaden utrustar jag mig med min mobiltelefon med 112 inslaget, överfallslarm och en flaska hårspray som man i bästa fall kan avstyra ett överfall med. Försöker ha vidvinkelseende när jag ska passera vissa ödsliga stråk, vid buskar som skymmer sikten och vänder mig om då och då om för att se att jag inte är förföljd.

Ska det verkligen behöva vara så här? En fråga till våra politiker, törs någon slå ett slag för ett kameraövervakat samhälle?

”En som vill att alla kvinnor och deras döttrar ska kunna känna sig trygga i Örebro”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons