Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen är tvingad att flytta

Annons

Svar till ”Arg anhörig” (29/11)

Under större delen av 2017 har det varit brist på vårdboendeplatser, vilket har bidragit till att personer som ansökt om dessa har fått vänta en längre tid. Det har även påverkat korttidsboendet eftersom de har varit upptagna av personer som väntar på en vårdboendeplats.

Samtidigt har det varit ett mindre antal personer som sökt till demensboende, vilket har resulterat i att det finns lediga demensboendeplatser. Därför valde social- och arbetsmarknadsnämnden att fatta ett beslut om omstrukturering.

Samtliga boende har sitt kontrakt, men alla berörda på avdelningen fick en förfrågan mailad från kommunen. Detta för att säkerställa att samtliga fick information samtidigt.

De erbjöds en möjlighet att byta boende/rum, men det fanns inget tvång i erbjudandet. Anhöriga bjöds också in till träff där både politiker samt social- och arbetsmarknadsförvaltningens tjänstemän fick svara på frågor.

När det kommer till kontaktpersonen så är det beklagligt. Däremot är våra medarbetare kompetenta och förtroendeingivande och jag hoppas att ni kommer att känna så även för er nya kontaktperson.

Jaana Jansson

Chef för social- och arbetsmarknadsförvaltningen, Hallsbergs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons