Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen föds som ond

Annons

Karlskoga. Jag tror inte på dödsstraff av den enkla anledningen att vi aldrig någonsin får ta någon annan människas liv, det präntar vi in i varje människas hjärna från födseln och varför ska det då vara tillåtet för staten att göra det? Vad än personen i fråga har gjort sig skyldig till så ska inte staten bete sig på samma vidriga sätt utan visa att detta aldrig är acceptabelt och i stället döma personen till ett fängelsestraff och i vissa fall för resten av livet. Endast vid nödvärn tycker jag att det är tillåtet att ha ihjäl någon annan människa om till exempel någon galning attackerar dig med kniv.

Jag tror inte att det finns något straff som avskräcker en människa från att begå hemska handlingar för en människa som är kapabel till att begå mord är inte frisk och vid sina sinnens fulla bruk vilket gör att personen inte tänker på konsekvenserna. Och i de länder som har dödsstraff så är inte mord mindre förekommande.

Hur ska vi då förhindra att människor dödar? Ingen människa föds som ond eller som mördare utan jag tror att det som leder till att människor begår hemska handlingar bottnar i bristen på något och en frustration som man upplevt under sin uppväxt. För ett barn som känt kärlek för det mesta under sin uppväxt så är det otänkbart att döda någon annan människa. Hur vi uppfostrar våra barn har enormt stor betydelse, får ett barn uppleva kärlek så förmedlar barnet kärlek vidare och får barnet uppleva hat så är det det som barnet för vidare.

Vill vi ha ett samhälle där mördare inte går omkring på gatorna så är det bättre att vi ser till att inget barn far illa och får uppleva kärlek än att införa dödsstraff.

Karlskoga

Mika Takamäki

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons