Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget fel på lärarjobbet ...

Annons

Jag älskar mitt jobb där jag dagligen möter unga människor med varierande grad av kunskapstörst. Jag ger mitt allt för att förbereda dessa unga till att bli morgondagens förhoppningsvis ansvarstagande och välutbildade samhällsmedborgare.

Jag lägger ner min själ i mitt jobb, ett yrke som i dag inte anses viktigt nog för att kunna förknippas med en bra lön. Efter att mitt studielån är betalt så skiljer det endast 1 500 kronor mellan min lön och en som arbetar som elevassistent.

Jag älskar att undervisa och att hitta vägar för att eleverna ska få aha-ögonblick men på grund av den extrema arbetsbelastningen i kombination med en obefintlig lön så funderar jag nu starkt på att byta jobb.

Då skulle jag kunna vara ledig på kvällar och helger och spendera tiden med min familj i stället för att rätta prov, förbereda lektioner och nya arbetsområden, åtgärdsplaner, föräldrakontakter. Jag skulle kunna fylla ett papper med allt arbete som jag gör ”efter kontorstid”. Men framför allt skulle jag slippa att försvara ett yrke som jag är stolt över och slippa att ständigt känna misstroende från olika håll.

Snart vill ingen längre bli lärare, se bara på alla utbildningsplatser som gapar tomma. Dags att vakna upp SKL, Sverige och alla politiker som ännu inte har förstått vad om händer med vårt land om lärarna, som utbildar morgondagens vuxna, snart får nog och slänger in handduken.

”Lärare i Örebro”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons