Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte lätt att hitta ett jobb

Annons

Här sitter jag och skriver cv och personligt brev, ett efter ett. Hoppet om att få ett arbete i Örebro kommun känns otroligt långt bort. Ju fler arbeten jag söker desto sämre blir också mina ansökningar.

Jag, liksom många andra orkar inte lägga energi på att skriva en bra ansökan när det finns en medveten kunskap om att man ändå inte kan få den sökta tjänsten. En tjänst som först och främst går till personer som är inlasade i kommunen. Varför kan inte kommunen bara säga sanningen?

Högst upp, bredvid den utlysta tjänsten borde det stå ”Endast för personer som är inlasade i kommunen, ni andra ge upp”! Hellre att folk är ärliga än att de tar sista hoppet man har till att skaffa sig ett jobb.

Okej, jag tycker att det är bra att lagen om anställningsskydd (Las) existerar, men tycker dock att de personer som ryms inom den gruppen inte borde ha företräde till arbete. Tänk om det är en tjänst ute och det står mellan två personer, en som är inlasad och en annan som har mer erfarenhet och bredare kompetens. Vem ska kommunen anställa? Jo, det blir den inlasade! Vill inte en arbetsplats ha rätt person till rätt arbetsuppgifter?

Det behöver göras en förändring! Öppna upp jobbmöjligheterna – och gör arbeten öppna för alla. Hur ska personer som precis studerat klart få chansen till ett första arbete? Hur ska ungdomar få chansen att visa vad de går för? Låt efterfrågan och behov styra före tillgång inom en viss grupp, såsom personer inom Las.

Örebro

”Maria”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons