Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Israel behöver terapibehandling

Annons

Efter ”ship to Gaza-tumultet” har tidningar och bloggar varit fulla med synpunkter och åsikter om vem som gjort vad och varför än en gång Israel tog till övervåld. Dessutom har de svenskar som deltog i aktionen fått sin beskärda del av det offentliga rummet. Men nästan ingen diskuterar egentligen varför ”patienten Israel” inte mår bra.

En av de få mer sansade inläggen står Alf Svensson, före detta KD-ledare, för på sajten Newsmill.

Den som kan historien om Israels existens vet också att det redan från första början inte var särskilt populärt att stormakterna i FN:s regi beslutade om att ge det judiska folket ett eget land. Det arabiska folket på den arabiska halvön hade andra planer som därigenom gick i stöpet.

Oavsett vilken sida man valt att sympatisera med är både det palestinska och det israeliska folket förlorare.

Särskilt oskyldiga barn. I synnerhet om de förlorat sina nära och kära i meningslösa krig.

Vi som är vuxna i alla länder i världen har ett ansvar att ordna så att barn på båda sidor kan få vara barn och gå i skolan och så vidare, utan att behöva sova oroligt om natten. Genom aktionen ”Ship to Gaza” svek vi dessa barn än en gång.

Israel behöver en psykiatrisk behandling. Det första steget i en sådan behandling är givet. Det palestinska folket måste byta bort den som företräder deras ambitioner i att få ett eget land och att acceptera en tvåstatslösning i området.

Sedan måste EU tillsammans med stormakter som USA, Ryssland och Kina sätta press på Iran, Syrien med flera att inte ”slänga in pinnar i den brasa som aldrig slutar att brinna”. Sedan följer kognitiv beteendeterapi med ”patienten Israel” i stora mängder. Då kanske vi en dag i framtiden har ett land för både det palestinska och det israeliska folket.

”Humanist”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons