Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag hinner inte med livet"

Hur ser ditt liv ut? Är du helt nöjd med tillvaron? Sova de åtta timmar som rekommenderas (för en vuxen)? Spendera åtta till tio timmar per dag med att jobba och ta dig till och från jobbet?

Annons

Komma hem från jobb, laga mat, tvätta, diska, handla, motionera, utöva fritidsintressen, barnens fritidsintressen och eventuella hobbies, gå på föräldrasamtal, träffa doktorn, tandläkaren med mera. Listan kan säkert göras hur lång som helst.

Jag saknar tid, massor av tid, till att göra allt jag vill, träffa alla mina vänner, mina bekanta, min familj i den mån jag önskar. Jag är inte helt nöjd med min tillvaro.

Jag älskar mitt jobb, mina arbetskamrater, men jag älskar även mina vänner och min familj och många gånger känner jag att jag inte hinner med allt och alla.

Jag känner att jag vill göra mer, både för och med dem, men tiden begränsar det.

Någon som har en bra lösning på hur man kan få mer tid till en bättre tillvaro, förutom att utöka dygnets timmar till fyrtioåtta?

Många gånger känns livet som ett hamsterhjul, utan spänning, nya erfarenheter eller möjligheten att själv påverka så att man kan få tid över till att umgås och glädja andra utan att helt försaka sig själv och sina egna intressen.

Jag har ett fåtal vänner som gör så och jag är dem evigt tacksam men jag själv och många andra kanske också vill finna tid till att kunna vara där för vår nästa?

Eller ska vi bara fortsätta i denna kapitalismens ruljangs?

Gör ditt, skapa profit och allt annat som är av mänskligt värde får bli skit?

Jag önskar att jag endera dagen kan bryta mig loss ur detta hamsterhjul och göra nytta och bidra med glädje för min nästa, kanske genom volontärarbete?

Tänk dig glädjen av att hjälpa till med att förse ett u-landsbarn med rent vatten. Det måste vara underbart.

Sköllersta

”JimmyNinja”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons