Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill vara med och rösta

Annons

Om några veckor är det omval till kommunfullmäktige i Örebro. På grund av sjabbel vid valet i höstas har valmyndigheten bestämt att valet måste göras om, eftersom det inte genomfördes på rätt sätt när det begav sig.

Det var i den nordöstra valkretsen i Örebro som alltför entusiastiska, eller okunniga, valarbetare gick lite för långt i sin iver att värva röster. Då (2010) tillhörde jag den valkretsen. Den första april 2011 flyttade jag en bit åt sydost och kom därmed att tillhöra en annan valkrets (men fortfarande samma kommun och samma kommunfullmäktige). Avgörande för att få rösta i omvalet är folkbokföringsadressen den 15 april 2011.

Därför får jag inte rösta vid omvalet nu i maj. Staten har hux flux tagit ifrån mig min rösträtt och placerat mig i ett demokratiskt limbo och gjort mig till en soffliggare! Vad är det för demokrati?

Ur min synvinkel är det självklart att de som fanns i nordöstra valdistriktets röstlängd den 19 september 2010 också är de som ska vara med och rösta vid omvalet!

Jag ville vara med och påverka utvecklingen i Örebro. Därför gick jag och röstade i september. Men min röst räknades aldrig, eftersom något gick snett och valet därför måste göras om. Men min röst kommer inte att räknas den här gången heller. Plötsligt är det ”någon annan” som bestämmer. Jag får nöja mig med att vara skattebetalare utan inflytande.

Det nuvarande upplägget är ju ungefär lika logiskt som att man åker tillbaka till bilprovningen för ombesiktning men i stället för sitt eget tidigare underkända vrak, visar man upp grannens nyservade pärla. Är det någon som ens tror att det skulle funka?

Ju mer jag tänker på det, desto mer förbannad blir jag. Förbannad över att inte ha rösträtt!

I Sverige ...

Hampetorp

Tomas Jennebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons