Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbig tid för överviktiga

Annons

Vintern är en jobbig tid att vara överviktig, framför allt med tanke på den jobbiga kyla vi har här i Mellansverige. Jag vet att både jag själv och många andra nu febrilt springer runt i affärer och letar på internet för att hitta bra storlekar som ska passa oss med lite större kroppar.

Jag tog därför en titt i en del affärer (vill ej nämna vilka) i stan och märkte att de största storlekarna som finns är XXL. Visste ni att det är lika många undernärda personer i världen inklusive Afrika som det finns överviktiga?

När det pratas om allas lika värde, jämställdhet, välfärd, ja alla dessa positivt och negativt laddade ord så känns det som att vi överviktiga människor glöms bort i Sverige. Jag får sitta och beställa kläder från USA med fraktkostnader på flera hundra kronor och vänta i veckor för att få hem dessa.

På grund av detta har många heller inte råd att köpa kläder ofta och tvingas därför ha samma kläder dagar i streck.

Nu kanske många tänker ”men gå ner i vikt då”. Att vara överviktig och gå ner i vikt är lika svårt som att be någon sluta röka, snusa eller använda droger, det tar tid. Jag brukar också fundera över att i till exempel USA, där är samhället utformat så att alla (även överviktiga) ska känna sig hemma, till exempel större stolar i biografer, bussar, skolor etcetera. Men så är det inte i Sverige, svenskarna vill inte erkänna det faktum att vi också har ett problem med fetma i vårt lilla avlånga land.

Vad krävs det för att få känna sig hemma i sitt eget land?

Örebro

”The fluffy guy”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons