Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julens alla aktiviteter kan bli för mycket

Annons

Örebro. Jag är mamma till tre barn med allt vad det innebär av bland annat försäljning till klass- och idrottsläger, jul- och sommarfester och presenter till skolans personal. Hur tänker alla ni föräldrar som drar i gång den ena aktiviteten efter den andra för att ”samla in” pengar?

Man går ut med att barnen ska sälja och barnen ska samla. Hur många av oss föräldrar är det inte som försöker sälja än det ena och än det andra till kolleger, släkt och vänner? Är det bara jag och min man som får ångest, känner stress och press inför ”barnens” uppdrag? Om nu barnen skulle sälja helt själva, hur många av er föräldrar känner sig bekväma och avslappnade med att de tar ansvar för pengarna och eventuella leveranser?

Utöver detta blev jag och alla andra föräldrar i klassen tilldelade att baka till julavslutningen för att sedan köpa tillbaka mitt egenbakade fikabröd under själva julfesten! Efter festen ska jag sedan städa undan efter sju klasser och deras anhöriga. Barnen ska väl inte behöva hjälpa till, det är alldeles för ansträngande enligt andra föräldrar!

Vad hände med att kunna sätta gränser, att kunna säga nej och att som förälder kunna vara en god förebild? Vilka signaler sänder vi till våra barn? Att man ska slå knut på sig själv och hela sin familj för att det ska se bra ut utåt?

Till alla föräldrar därute, börja reflektera! Vart är vi på väg och för vems skull gör vi alla dessa tids- och energikrävande aktiviteter egentligen. Jag vill väldigt gärna veta hur alla ni andra i min situation gör för att orka le och leva upp till alla dessa förväntningar utan att ”bryta ihop”.

PS. Glömde jag att nämna att jag har ett heltidsjobb lite vid sidan av allt det andra?

eget liv”

Örebro

”En mamma som också vill ha ett

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons