Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan det vara dags för Karlskoga att byta län?

Annons
Sjukhuset i Karlskoga kommer återigen att stänga sin BB-avdelning i sommar. Något upprör insändarskribenten.FOTO: Håkan Risberg

Tyvärr har man i Örebro beslutat att stänga Karlskoga BB i sommar igen. Anledningen är att personalen på BB i Örebro behöver semester tydligen. Så det blir en stängning för det tredje året i rad nu. Även om jag inte själv har barn så tycker jag att man gör fel. Jag vet äldre mammor här i Karlskoga och även yngre som är arga på beslutet. Många äldre mammor minns vilken bra mödravård vi har i Karlskoga.

Många som kommer hit till Karlskoga och ska föda kommer från andra kommuner för vården här är bra. Många nya barnmorskor söker sig till Karlskoga för man vet att BB här håller klass som Sveriges bästa BB. Detta är man så klart avundsjuk på i Örebro.

Kanske dags att folkomrösta att vi ska lämna Örebro län och gå till Värmland.

Nästa år är det val. Kanske dags att folkomrösta att vi ska lämna Örebro län och gå till Värmland. Det innebär inte så stora problem. BB finns här. Akuten besöks av många kommuner i Värmland. Vi har nu moderna operationssalar. Ett nyrenoverat sjukhus som skulle klara den mesta vården. Specialistvård finns i Karlstad med. Örebro växer så fort så det och man klarar inte av att rekrytera personal så det blir på bekostnad av Karlskoga man klarar sig. Till barnmorskorna vill jag ge ett tips i sommar. Stanna hemma och arbeta på Karlskoga lasarett istället som vanliga sjuksköterskor. Så kan inte Örebro ta del av era tjänster i sommar utan sjukhuset i Karlskoga som behöver sköterskor med. Hjälp era kollegor hemma.

Tony Gustavsson

Karlskoga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons