Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Ikea lämna Örebro?

Annons

Örebro. Örebro kommun vill ju gärna vara först med det mesta. Pionjärer. Och nu är kommunens politiker på mycket god väg att göra Örebro till den första staden i landet som kör bort Ikea. Visserligen var nog Köping först med den bedriften. Men det var så länge sedan och det är oklart vilken orsaken var.

I Örebro finns dock inga tvivel. Kommunpolitikernas valhänta hantering av Ikeas önskemål om att få uppföra ett varuhus i ett annat läge kan mycket väl innebära att Ikea lämnar Örebro.

Jag undrar om invånarna i Örebro vet om hur det ligger till med den saken? Jag undrar också om flertalet örebroare verkligen vill att Örebro ska vara utan Ikea-varuhus?

Nu kan nog inte kommunens politiker ta åt sig hela äran av att den uppkomna situationen. De näringsidkare som finns runt omkring Ikeas nuvarande placering skriker sig hesa och anser att de blivit lurade att etablera sig där om Ikea tillåts att flytta därifrån. Gissa om de kommer att känna sig blåsta om Ikea lämnar Örebro helt och hållet. Att Ikea skulle fortsätta sin verksamhet på nuvarande plats i Marieberg är knappast troligt.

NA kanske kunde göra en undersökning av vad örebroarna tycker i den här frågan: IKEA-varuhus eller inte.

Örebro

”Gnällspiken”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons