Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känner piskan från chefen

Annons

Till alla politiker i vård- och omsorgsnämnder. Jag har länge undrat över om ni verkligen förstår vilka konsekvenser det blir av era beslut. I hemvården är det en häxjakt på (grön tid) alltså direkt brukartid i Tes.

Jag jobbar med levande människor och dagen är föränderlig men känner en stor frustration över att värdigheten är borta för våra brukare. Jag känner piskan från chefen att jaga grön tid, men vi får inte ta in vikarier så som verksamheten kräver för då stämmer det inte med den gröna tiden utan vi ska utföra lika mycket och vara kvar hos brukaren lika länge fast vi går kort.

I min värld får jag inte ihop detta. Hur ska jag kunna vara kvar lika länge hos brukaren som det är planerat när jag har 15 stycken till som vill ha min hjälp och min dag slutar kl 16? Att arbeta övertid har blivit en regel i stället för undantag, jag och mina kolleger orkar inte snart.

Ska man behöva bli sjuk av att ni politiker har lämnat över ansvaret till tjänstemännen som jobbar efter era beslut? Nu får ni nog ta på er arbetshandskar och hoppa på en cykel och se verkligheter i vitögat.

Våra stackars sommarvikarier har redan blivit skrämda av att man inte får det stöd av verksamheten för att fixa jobbet. Ordinarie personal arbetar under en stark press och har svårt att hinna med att instruera sommarvikarier för det som de måste lära sig. Det kan bli stora konsekvenser för medborgarna.

När ska kommunen bli en attraktiv arbetsgivare? Som ni säkert redan vet kommer det att fattas många undersköterskor i framtiden. Ni kommer inte ha några garantier för att man vill stanna kvar om ni slimmar verksamheten och tar bort personalens villkor.

Tack till Kommunal som sliter med våra frågor.

i hemvården”

Örebro

”Undersköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons