Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känner sig nedvärderad

Annons

Det har varit mycket stor debatt kring fas 3 inom jobb- och utvecklingsgarantin. Något som även bör uppmärksammas är arbetsförmedlingens syn på vad som är handikapp. Då de börjat handikappstämpla vanliga normalfriska arbetssökande ibland av enda anledningen att de just blivit långtidsarbetslösa. Varför inte bara acceptera att det är tuffa tider?

De handikappstämplar personer med läs-, skriv- och mattesvårigheter och om man säger att man är lite nedstämd så riskerar man bli stämplad som psykiskt sjuk. Nysvenskar och långtidsarbetslösa kan ibland tvingas till psykolog för en utredning. Dessa utredningar innehåller tester som IQ och tekniktester, det kan få förödande konsekvenser för nysvenskar och människor som inte studerat på länge. Och hur många kvinnor fick lära sig ta för sig inom teknik förr?

Det hjälper inte med läkarintyg att man är normalfrisk, nej arbetsförmedlingen har sin egen uppfattning. Men borde de inte följa vad en läkare säger? Att sedan fatta beslut om tester som enbart får göras en gång anser jag som en djup kränkning av människor. Det är redan känt att det finns arbetssökande med akademisk bakgrund som drabbats och blivit försökskaniner. En väninna är nyutexaminerad från universitetet med kandidatexamen och hon fick förslaget SFI-plats. Denna kränkande behandling av vanliga normalfriska arbetssökande som drabbats av denna lågkonjunktur bör uppmärksammas och stoppas nu!

arbetssökande”

Örebro

”Normalfrisk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons