Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knappmobil bättre än pekskärm

Annons

Avveckla alla touchmobiler innan det är försent! Varför köper man bräckliga och dyra telefoner med veka skärmar, när det finns hållbara mobiler med ordentliga knappsystem? De finns även till ett förmånligt pris, alltså under tusen kronor.

Tekniken gör enastående framsteg och förenklar ständigt vardagen för människan, men frågan är om även den äldre generationen hänger med i utvecklingen? Mobiltelefoner ska man ringa med, inget annat! Vad finns det för utbud på marknaden i dag? Otympliga, tunga ”högteknologiska telefoner?”som ständigt törstar efter elektricitet. En undersökning visar att mobiler innan 2005 (ej touch) har ett SAR-värde (strålningsvärde) på under 0,81W/kg, medan nya touchmobiler från 2010 har ett värde på ungefär 2,2W/kg. Ganska stor skillnad, eller hur?

De flesta tycker om att sakta vidröra skärmen med en svepande rörelse, men det är inte lika lätt för alla. Jag tänker på de äldre.

Själv tycker jag (och många bekanta till mig) att det är mycket krångligt att navigera med hjälp av fingrarna. Det finns pennor att tillgå, men för min del är det uteslutet med penna. Att se ut som en biolog som petar med pennan i blommornas pistiller ser inte så tufft ut ...

Använd knappmobilerna flitigt innan de försvinner helt!

Örebro

”Lars-Gösta”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons